Wie zijn wij

 

Young Forever werd opgericht in 1992 en telt momenteel bijna 100 leden.

Aanvankelijk bestond het koor uit mensen die gewoon lekker wilden zingen en het repertoire uit muziek die mooi werd gevonden en geschikt was voor een kooruitvoering.

Maar men miste een rode draad. Vanaf 2002 werd Young Forever een projectkoor; ieder project kreeg een thema. Er werd steeds meer aandacht besteed aan licht, geluid, kleding en choreografie, zodat een uitvoering meer een totaal-beleving werd. Zo is er inmiddels gewerkt aan 7 projecten met diverse muziekstijlen en koorarrangementen veelal van de hand van eigen dirigent Alex Hylkema. Het laatste project THUIS! werd in oktober 2017  op de planken gebracht. Het thema was muziek van Nederlandse bodem. De kritieken waren lovend en beide avonden waren zo goed als uitverkocht.

De concerten van de projecten waren meestal in schouwburg Het Park, in Hoorn, maar eenmaal, voor het project Big Time, werd gekozen voor sporthal De Kloet in Grootebroek. Het was een hele uitdaging, maar, met behulp van veel fluweel, heuse kroonluchters en een spetterende Big Band, wist Young Forever deze sporthal om te toveren tot een broeierige nachtclub in Parijse sferen.

Young Forever zingt niet alleen Engels- en Nederlandstalig, dit koor draait ook haar hand niet om voor Franse, Zweedse of Portugese teksten. Het is een van de zaken die dit projectkoor zo uniek maakt.

Momenteel wordt met man en macht gewerkt aan het project Classic Albums.

Na het sfeervolle kerstconcert op 18 december 2018 in de Johannes de Doperkerk in Grootebroek, werd de draad weer opgepakt en is Young Forever verder gegaan met het instuderen van 12 Medleys, allemaal geïnspireerd door de meest succesvolle Albums van de laatste decennia.

Dit zal natuurlijk zorgen voor een grote herkenbaarheid voor het publiek; iedereen kent de bestsellers immers! Wie heeft er niet meegezongen op Graceland van Paul Simon en Rehab van Amy Winehouse. Ook Go your own way van Fleetwood Mac en I still haven’t found what I’m looking for van U2 zal voor velen mooie herinneringen oproepen.

Op 5 en 6 juni 2020 zal dit en nog veel meer ten tonele worden gebracht in Schouwburg Het Park in Hoorn. Kaarten zijn vanaf heden te verkrijgen via deze site.

Graag tot 5 of 6 juni!