top of page

projecten

 

Young Forever zingt Lloyd Webber

Young Forever will Rock You

 

BigTime!

 

Pianomen and Diva’s

 

Symphonica Forever

 

Soundtrack – Young Forever

at the Movies

 

Thuis!

Diverse kerstconcerten

 

Young Forever werd opgericht in 1992 en telt momenteel 76 leden.

 

Aanvankelijk bestond het koor uit mensen die gewoon lekker wilden zingen

en het repertoire uit muziek die mooi werd gevonden en geschikt was voor een kooruitvoering.

Maar men miste een rode draad. Vanaf 2002 werd Young Forever een projectkoor; ieder project kreeg een thema. Er werd steeds meer aandacht besteed aan licht, geluid, kleding en choreografie, zodat een uitvoering meer een totaalbeleving werd. Zo is er inmiddels gewerkt aan 7 projecten met diverse muziekstijlen en koorarrangementen veelal van de hand van eigen dirigent Alex Hylkema.

 

Het laatste project THUIS! Werd in oktober 2017 op de planken gebracht. Het thema was muziek van Nederlandse bodem. De kritieken waren lovend en beide avonden waren zo goed als uitverkocht.

De concerten van de projecten waren meestal in schouwburg Het Park in Hoorn, maar eenmaal werd uitgeweken naar sporthal de Kloet in Grootebroek. Voor het project Big Time werd met veel fluweel, heuse kroonluchters en een spetterende bigband deze sporthal omgetoverd tot een broeierige nachtclub in Parijse sferen.

Young Forever zingt niet alleen Engels- en Nederlandstalig; het koor draait ook haar hand niet om voor Franse, Zweedse of Portugese teksten. Het is een van de zaken die dit projectkoor zo uniek maakt.

bottom of page