top of page

projecten

 

Young Forever zingt Lloyd Webber

Young Forever will Rock You

 

BigTime!

 

Pianomen and Diva’s

 

Symphonica Forever

 

Soundtrack – Young Forever

at the Movies

 

Thuis!

It takes 2

Diverse kerstconcerten

 

Young Forever werd opgericht in 1992 en telt momenteel 76 leden.

 

Aanvankelijk bestond het koor uit mensen die gewoon lekker wilden zingen

en het repertoire uit muziek die mooi werd gevonden en geschikt was voor een kooruitvoering.

Maar men miste een rode draad. Vanaf 2002 werd Young Forever een projectkoor; ieder project kreeg een thema. Er werd steeds meer aandacht besteed aan licht, geluid, kleding en choreografie, zodat een uitvoering meer een totaalbeleving werd. Zo is er inmiddels gewerkt aan 8 projecten met diverse muziekstijlen en koorarrangementen veelal van de hand van eigen dirigent Alex Hijlkema.

 

Het laatste project It takes 2 werd op 10 en 11 november 2023 op de planken gebracht.  Zoals de titel al doet vermoeden, bestond het repertoire geheel uit duetten. Voor dit project werd een samenwerking aangegaan met dansschool ‘Live To Dance’, dat onder leiding staat van Renée Bliemer. Ondersteund met graphics en een professionele lichtshow werd het een visueel spektakel waar de shows van Young Forever om bekend staan. De reacties waren dan ook zeer lovend.

De concerten van de projecten waren meestal in schouwburg Het Park in Hoorn, maar eenmaal werd uitgeweken naar sporthal de Kloet in Grootebroek. Voor het project Big Time werd met veel fluweel, heuse kroonluchters en een spetterende bigband deze sporthal omgetoverd tot een broeierige nachtclub in Parijse sferen.

Young Forever zingt niet alleen Engels- en Nederlandstalig; het koor draait ook haar hand niet om voor Franse, Zweedse of Portugese teksten. Het is één van de zaken die dit projectkoor zo uniek maakt.

bottom of page